Vapauden Sanoja

 

Maan ja taivaan piirillä ja läpikuultavalla merellä,
kuun, auringon ja tähtien loistavalla kehällä,

kaikilla on elävä sielu
- ajatteleva henki elähdyttää koko näkyvää maailmaamme,
elää ja asuu siinä.

 

Anna vapautesi olla kuin laulava puro matkallaan suureen mereen. Pidä kaikkia eläviä olentoja sukulaisinasi äläkä pelkää. Olet aina ollut olemassa, ja tulet ikuisesti olemaan, ja maaelämäsi tarkoituksena on kehittyminen. Näe kauneutta kaikessa ja kuuntele elämän riemua luonnon monivivahteisuudessa. Tuuli, hyönteiset ja linnut laulavat sinulle. Ukkosen jyrinä ja petoeläinten karjunta ovat korvissasi viisauden sanoja, ja sade joka virittää helisevän harpun kielensä taivaan ja maan välille, on abhishekam - pisara pyhää vettä. Meren aallot tanssivat sinulle ja taivaan tähdet esittävät näytelmänsä.  (AF)

Revi pois huntu, joka hämärtää näkösi, sumentaa ajatuksesi, sitoo kielesi. Julista vapauttasi pelotta hengittäen ja murra ajan kahleet. Ikuisuus on päämääräsi! Et ole enää orja, joka matelee aistien raskaan ruoskan alla. Murra kahleesi, vihan ja rakkauden kahleet, sillä kummatkin sitovat sinua. Kohota leijonanpääsi ja katso ikuisen vapauden äärettömyyttä – joka on oleva aina sinun.  (SY)

Henkinen olemuksemme hallitsee sielullista ja astraalista ja nämä puolesatan fyysistä olemustamme. Me emme ole yhtä ruumiin kanssa, emmekä näin ollen sano: Minä olen silmä, käsi ja jalka. Ei, vaan sanomme minulla on silmä, käsi ja jalka.

Fyysinen ruumiimme on elinvoiman käyttöväline, työkalu, jota käytetään määrättyä tarkoitusta varten ja pannaan sitten syrjään.

Ruumis on kuolemattoman hengen asuinsija fyysisessä maailmassa.

Ei kuolema ole vihollinen, vaan hyvä ystävä ja monen suuri onni. Miksi me pelkäisimme kuolemaa. Kaikki kuolevainen on katoavaisuutta. Mutta henki elää eikä koskaan häviä.  (AF)
 

 
Vapauduttuaan kaikista opeista, kaikesta näennäisestä ja suunnattuaan katseensa kohti omaa sisäistä maailmaansa, putoavat kahleet hänen jäsenistään. Maasta ja taivaasta, ulkoa- ja sisältäpäin on hän silloin kuuleva riemulaulun: "Iloitkaa te kaikki maan ja kaikkien planeettojen vapaat asukkaat. Pyhiinvaeltaja on saapunut isänsä kotiin. Vanha on mennyttä ja kaikki on uutta. Rauha kaikille eläville olennoille".   (AF)
   

 

 
Sillä se, mikä on rajatonta teissä, oleskelee pilvien asuinsijoissa, joitten ovet ovat aamun usvaa ja joitten ikkunat ovat yön lauluja ja hiljaisuutta.  (KG)

 

Jos ihminen sallii itselleen mahdollisuuden olla sitä, mitä hän todella on, niin kaikki löytää oman rytminsä. Jos hän elää niin kuin kokee oikeaksi, hän saa turvaa ja siunausta. Toisinaan meidän elämässämme ja ympärillämme vallitseva siunauksen puute johtuu siitä, että me emme elä haluamallamme tavalla, vaan pikemminkin toisten odotusten mukaisesti. Silloin me olemme pudonneet näkymättömästä rytmistä ja jääneet vaille oman luontomme valoa. (JO'D)

Teidän vaatteenne peittävät paljon kauneudestanne eivätkä kuitenkaan verhoa sitä, mikä ei ole kaunista.
Ja vaikka te haluatte piiloutua katseilta pukeutuessanne verhoihin, niin ovat vaatteenne usein vain haarniska ja kahleet.
Toivoisin, että tekin itse voisitte tuntea ihollanne auringon ja tuulen eivätkä ainoastaan vaatteenne.
Sillä elämän henkäys on auringossa ja elämän käsi tuulessa.  (KG)

 
Sinun pitäisi yrittää tehdä elämäsi yksinkertaisemmaksi, sinun pitäisi karsia toiveitasi ja vähentää huoliasi, jotta löytyisi enemmän aikaa ja energiaa jumalallisen elämän lepohetkiin.

Jos sinulla on sellainen intohimo Totuuteen että huomaat tiettyjen velvollisuuksiesi olevan sen tiellä, silloin noiden velvoitusten pitäisi antaa mennä. Mutta anna niiden jäädä vallitsemaan siinä määrin kuin se on mahdollista. jos niistä tulee este, silloin niiden täytyy mennä, koska totuus on ensimmäinen. On tarpeetonta luopua kaikista sosiaalisista muodollisuuksista, mutta on viisasta eliminoida epäolennaiset. Anna elämäsi olla niin yksinkertaista kuin on mahdollista sinun asemassasi, silloin saat pidetyksi mielesi vapaana miettimiseen. Jos mielesi on aina kiinni muissa asioissa, miten silloin voit ajatella Totuutta? Se että elää yksinkertaisemmin, ei merkitse sitä että pitäisi muuttua barbaariksi. Yritä löytää kultainen keskitie ja elää vapaana hyödyttömistä toiveista. Sillä hetkellä, jolloin sinut valtaa toive näytellä jotain osaa yhteiskunnassa, on aina olemassa se vaara, että nuo toiveet vaativat sinulta liian paljon aikaa ja voimia, niin että et saa aikaa hiljaiseen ajattelemiseen ja korkeimpiin opintoihin. Tee mitä on pakko tehdä mutta älä palaakaan sen enempää.  (PB)
 

Olen valmis lähtemään, ja kaipuuni odottaa vain tuulta, joka levittää purjeeni.
   Ainoastaan kerran vielä haluan hengittää tätä hiljaista ilmaa, ainoastaan kerran vielä tahdon heittä hellän katseen taakseni.
   Ja sitten seison keskellänne, merenkulkijana merenkulkijoitten joukossa.
   Ja sinä, suunnaton meri, nukkuva äiti.
   Joka yksin olet rauha ja vapaus tölle joelle ja virralle.
   Vain yhden ainoan mutkan haluaa tämä virta vielä tehdä, yhden ainoan kerran solista lehdossa.
   Ja sitten saavun luoksesi, pisara ilman rajoja, äärettömään valtamereen. (KG)
    

 

Lähteet:
AF  Axel Fredenholm

JO'D  John O'Donohue
PB  Paul Brunton
KG  Kahlil Gibran
SY  Selvarajan Yesudian

vkliek.gif (2003 bytes)

| Siirry pääsivulle |