Ystävyyden Sanoja

yst.gif (6541 bytes)

Kaikki ihmiset ovat sisimmältä olemukseltaan sukulaissieluja muodostaen erottamattoman kokonaisuuden. Veljeys on perustava ja ehdoton tosiasia luonnossa. Kaikki ovat veljiäsi, myöskin ne jotka tietämättömyydessään ovat epäystävällisiä sinua kohtaan. Mutta sinulla ei saa olla yhtään vihollista, ei mitään mikä ei sinua kiinnostaisi, eikä ketään jota et voisi katsella lempeästi. Sinun on oltava veljesi vartija, ei lain puitteissa, vaan siksi, että hän on veljesi.   (AF)

Laupeuden ei tule rajoittua ainoastaan ihmisten maailmaan. Ketään ei voi kutsua hyväksi, ellei hän ole hyvä kaikkia eläviä olentoja kohtaan. Oli kerran mies, joka kutsui sammakkoa ystäväkseen ja käärmettä veljekseen. Hän oli niitä, joita länsimaalaiset olisivat kutsuneet sivistymättömiksi pakanoiksi. Näin kerran omin silmin, kuinka lähetyssaarnaaja nauroi hindulle, joka kiersi muurahaisen välttyäkseen polkemasta sen päälle.  (AF)
 

     Unic.jpg (16244 bytes)

 
Thomas Paine on sanonut, että maailma on hänen isänmaansa, kaikki ihmiset hänen veljiään ja hyväntekeminen hänen uskontonsa. Tuo on suurimpia tuntemiani elämänohjeita.  (AF)

Luotettavat ystävät tulevat näkymättömien käsien saattelemina ja viipyvät luonasi, vaikkapa olisit epäkohteliaskin heitä kohtaan.
Ystävyys, joka perustuu imarteluun, kuolee ensimmäisen totuuden tullessa esille. (AF)

Kulje omaa tietäsi.
Luovu kaikista teistä, jotka eivät ole omiasi.

Päästä irti kaikista muiden toiveista ja odotuksista sinua kohtaan, joita et halua täyttää. (SR)

 

Anna anteeksi niille, jotka jättävät sinut

Kun kasvat ja muutut, ihmiset reagoivat sinuun eri tavoin. Jotkut riemuitsevat kanssasi lisääntyneestä valostasi ja sisäisestä voimastasi. Toiset eivät huomaa mitään tai sillä ei ole heille mitään merkitystä. Jotkut kokevat olonsa uhatuksi ja yrittävät hallita sinua, ettet muuttuisi. Toiset saattava vetäytyä seurastasi, koska he eivät ole valmiita vastaamaan korkeampaan, selkeämpään ja tasapainoisempaan rakkauteesi. Heidän täytyy ehkä vielä olla sellaisessa ihmissuhteessa, jossa on kyse samanlaisista läksyistä, joita sinä opit ennen muuttumistasi. Jos näin on, he mitä todennäköisimmin lähtevät luotasi. He saattavat jopa löytää jonkun toisen, jonka kanssa he voivat käydä samanlaiset kuviot läpi kuin sinun kanssasi. Toiset voivat opettaa heille jotain sellaista, mitä sinä et enää voi, koska olet jo oppinut läksysi niissä asioissa.   (SR)

 

Palvele ihmisten sieluja, älä heidän persooniaan.

Lähteet:
AF  Axel Fredenholm

SR  Sanaya Roman

vkliek.gif (2003 bytes)

| Siirry pääsivulle |